• Fagron Processierupsgel

  Verzorgt de huid en werkt snel en verzachtend

  Fagron Processierupsgel - Ter verzorging van de rode en geprikkelde huid bij insectenbeten en de processierups

  Ter verzorging van de rode en geprikkelde huid bij insectenbeten

  Fagron Processierupsgel is geschikt bij de verzorging van de rode en geprikkelde huid bij insecten- en kwallenbeten. Door zijn unieke mix aan ingrediënten, werkt hij snel en verzachtend.

  Fagron Processierupsgel is exclusief verkrijgbaar bij uw apotheek.

   

  Verpakking: tube 75 ml
  Consumentenadviesprijs: € 8,95 (incl. btw)

   

 • Wat is Fagron Processierupsgel?

 • Door de unieke mix van verzachtende en verzorgende ingrediënten, is Fagron Processierupsgel de ideale verzorging voor onder andere de effecten van de processierups.

   

  De processierups is de afgelopen jaren steeds vaker en steeds vroeger in ons land gespot. Zo is in 2019 het aantal meldingen van overlast al drie keer hoger dan het jaar ervoor. Deze overlast komt door de brandhaartjes en veroorzaakt jeukende rode bultjes.

   

  Hoewel relatief onschuldig, leveren deze bultjes veel ongemak. Fagron ontwikkelde daarom de Processierupsgel. Na het contact met de brandhaartjes van de rups smeert u de aangedane plekken tweemaal per dag in. De rode huid vermindert en u ervaart minder jeuk.

   

  Ook buiten het rupsenseizoen kunt u de Processierupsgel van Fagron blijven gebruiken. De gel is namelijk geschikt voor alle insecten- en kwallenbeten.

 • Waarom kies ik voor Fagron Processierupsgel?

 • broken image

  Neutraliseert
  de huid

  De gel neutraliseert de huid en biedt direct effect.

  broken image

  Voedt
  de huid

  De gel trekt snel in en voedt daarnaast de huid.

  broken image

  Vermindert
  jeuk 

  Door zijn unieke mix aan ingrediënten vermindert de jeuk snel.

  broken image

  Langdurige werking

  Werkt snel en langdurig.

  broken image

  Verpakt in duurzame tube

  Tube gemaakt van bioplastic, gewonnen uit 100% suikerriet.

 • broken image

  Adriaan (26)

  "Afgelopen zomer was ik bij mijn ouders en die bleken een nest in de tuin te hebben. Dat heb ik geweten! Na gebruik van meerdere middelen ben ik uiteindelijk bij Fagron uitgekomen en was ik snel van die vervelende jeuk af!"

  broken image

  Trudy (63)

  "Ik wandel graag met mijn man door het bos. Natuurlijk letten we goed op de aanwezige insecten, maar bij thuiskomst bleek dat we onder de bultjes zaten. Op advies van mijn apotheek heb ik de gel van Fagron geprobeerd en beveel het nu al mijn vriendinnen aan!"

  broken image

  Vertel ons jouw mening, verhaal of foto's (voor en na)

  Deel jouw ervaring met
  Fagron Processierupsgel!

 • Duurzame verpakking

 • Duurzaamheid is voor Fagron een belangrijke kernwaarde. Daarom is de Fagron Processierupsgel verpakt in een duurzame tube en draagt deze het I'm Green logo. Dit logo bevestigt dat de tube is gemaakt van bioplastic, gewonnen uit 100% suikerriet. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 verkleind en het milieu minder belast.

 • Over de eikenprocessierups

 • De laatste jaren is de overlast van de eikenprocessierups sterk toegenomen. Het aantal meldingen van overlast was in de zomer van 2019 verdriedubbeld ten opzichte van voorgaande jaren.

   

  De eikenprocessierups heeft tot wel 700.000 brandharen, die zich in borstels over het hele lijf bevinden. Als de rupsen of het nest waarin ze zich bevinden wordt verstoord, worden de microscopisch kleine brandharen afgegeven aan de lucht en deze kunnen bij de mens hevig jeukende huidontstekingen veroorzaken.

   

  Er zijn drie typen reacties die kunnen voorkomen bij contact met de brandharen van de eikenprocessierups:

  • Mechanische/toxische irritatie
  • Niet allergische reactie
  • Allergische reactie of pseudo-allergische reactie
  Naast mensen die beroepsmatig met de eikenprocessierups bezig zijn (bestrijders, boomverzorgers) hebben vooral sporters, recreanten en spelende kinderen een hoog risico op blootstelling.
   
  Benieuwd waar de eikenprocessierups in jouw regio is gesignaleerd? Bekijk een overzicht van alle waarnemingen hier.
 • Wat te doen bij klachten?

 • 1

  Trek kleding waarin brandharen zitten voorzichtig uit.

  2

  Verwijder de brandharen met plakband.

  3

  Spoel de huid en ogen af met lauw water.

  4

  Smeer de huid in met een geschikte zalf of gel.

  5

  Neem contact op met uw huisarts als de klachten aanhouden.

 • Veelgestelde vragen over Fagron Processierupsgel

 • Wat maakt Fagron Processierupsgel uniek?

  De gel is speciaal ontwikkeld voor de aangedane huid en heeft een unieke mix aan ingrediënten die zorgen voor verkoeling en verzorging.

  Voor wie is Fagron Processierupsgel geschikt?

  Fagron Processierupsgel is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de vervelende gevolgen van de processierups of andere insecten- of kwallenbeten. De gel is veilig te gebruiken door kinderen vanaf 3 jaar en zwangere vrouwen.

  Hoe gebruik ik Fagron Processierupsgel?

  Na blootstelling van de huid, smeert u de gel tweemaal per dag op de aangedane plekken. Laat de gel kort intrekken en geniet van een jeukvrije huid!

  Wat zijn de belangrijkste ingrediënten?

  De belangrijkste ingrediënten van Fagron Processierupsgel zijn polidocanol (Laureth-9) en avenanthramide (Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid). Polidocanol zorgt voor een snelle verzorging van de geprikkelde huid terwijl avenanthramide zorgt voor een langdurige kalmerende en verzachtende werking op de huid.